Sport

Van Persie redt United alweer

05-01-2013 19:23

LONDEN (ANP) – Robin van Persie heeft Manchester United zaterdag voor de zoveelste keer dit seizoen gered. Coach Alex Ferguson had zijn Nederlandse aanvalsleider graag rust gegund in de bekerwedstrijd tegen West Ham, in de derde ronde van de FA Cup, maar had hem halverwege de tweede helft toch erg hard nodig in Londen. De thuisclub leidde op dat moment met 2-1.

Van Persie had bij zijn eerste balcontact al bijna succes. Hij kopte na een hoekschop van landgenoot Alexander Büttner net naast. Niet veel later kreeg Danny Welbeck de grootste kans op de gelijkmaker. Eraan vooraf ging opnieuw een voorzet van Büttner. Welbeck zag zijn kopbal over de lat gaan. In blessuretijd scoorde Van Persie alsnog en dwong met zijn fraaie treffer een replay af.