Voetbal

Vrouw doet aangifte tegen voetbalscheidsrechter Bas Nijhuis

24-10-2014 12:43

Een 28-jarige vrouw zegt te zijn mishandeld en gechanteerd door voetbalscheidsrechter Bas Nijhuis. De vrouw heeft aangifte gedaan. Tegenover de Tubantia bevestigt haar advocaat de aangifte. Hij spreekt van “een poging tot zware mishandeling”. De politie wil geen mededelingen doen over de aangifte.

Pikante foto’s

Volgens de Twentse krant had Nijhuis een relatie met de vrouw. Op het moment dat de vrouw de relatie verbrak, zou hij haar hebben mishandeld en hebben gedreigd pikante foto’s op internet te publiceren. Nijhuis zal later vandaag met een reactie komen.

Reactie KNVB

Update 14.39 “De KNVB heeft vandaag kennisgenomen van het artikel op de website van TC Tubantia over de aangifte tegen scheidsrechter Nijhuis. Nijhuis had deze kwestie al eerder bij de voetbalbond kenbaar gemaakt en zijn kant van het verhaal is volstrekt anders dan het geschetste beeld. Zijn advocaat zal later vanmiddag een inhoudelijke toelichting op deze zaak geven. De KNVB volgt de zaak op de voet en benadrukt dat deze vooralsnog geen belemmering vormt voor het functioneren van de scheidsrechter.”

Reactie kamp Nijhuis

Update 17.00 – Ook Robert Speijdel, de advocaat van Bas Nijhuis, reageert tegenover ThePostOnline: “Bas Nijhuis wordt gedurende een langere periode gestalkt door een vrouw en sinds kort ook door haar vader. Hij heeft daar in eerste instantie geen aangifte van gedaan. Hij had medelijden met haar en kan als beroepsscheidsrechter ook wel tegen een stootje. Toen de vrouw hem op eigen terrein lastig viel en huisvredebreuk pleegde, heeft hij daar melding van gemaakt bij de KNVB en de politie. Pas vier weken later heeft de vrouw in kwestie aangifte gedaan.”

“Er is ruim voldoende technisch, objectief bewijs tegen het stalkende en intimiderende gedrag van vader en dochter. Zo stuurde de vader onlangs een bericht met de strekking dat Nijhuis zijn laatste wedstrijd gefloten had. We zullen hen fors gaan aanpakken. Er zullen meerdere aangiftes tegen dit duo volgen en ook zullen we inzetten op een schadevergoeding vanwege reputatieschade. Vader en dochter kunnen gaan sparen.”

“Dat mevrouw een ex-vriendin van Nijhuis zou zijn, daarover is mij niks bekend. Dat ga ik voor je navragen.”