‘Boateng vertrok bij AC Milan wegens racisme’

09-09-2013 14:58

Kevin Prince Boateng vertrok vlak voor het verstrijken van de transferdeadline van AC Milan naar Schalke 04. Niet de meest voor de hand liggende transfer, maar nu heeft de financieel directeur van Schalke 04 de verrassende overstap toegelicht. “Boateng vertrok uit Italië om het racisme te ontvluchten.”

“Boateng wilde absoluut Italië verlaten na enkele racistische incidenten. Hij mocht vertrekken van voorzitter Silvio Berlusconi als AC Milan zich kon kwalificeren voor de groepsfase van Champions League,” aldus directeur Peter Peters. Mede dankzij zijn doelpunt in de play-offs voor de Champions League kreeg hij de mogelijkheid Italië te verlaten.

De Duits-Ghanese voetballer liep vorig seizoen nog van het veld in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Pro Patria omdat supporters van de vierdeklasser hem racistisch bejegenden. Ook voor de wedstrijd tegen Juventus werd Boateng vernederd door supporters die apengeluiden maakten. “Het grote probleem van racisme is dat er geen vaccin tegen bestaat’, reageerde hij al eerder.