Voetbal

Martins Indi:’We zijn geen concurrenten, maar teamgenoten’

26-08-2013 10:45

Feyenoord is eindelijk verlost van de hatelijke nul. Na nederlagen tegen PEC Zwolle, FC Twente en Ajax werd gistermiddag in een zonnige Kuip met 3-1 gewonnen van NAC Breda, dat geen moment leek te geloven in een stunt. Achterin hadden Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi weinig moeite de spaarzame aanvallen van NAC te ontregelen. ThePostOnline sprak onder meer met Martins Indi. “Het was nieuw voor ons om als nummer laatst het veld op te stappen. ”

Centrale verdediger

In tegenstelling tot de Europa League wedstrijd tegen Kuban Krasnodar zat Joris Mathijsen op de bank en stond Bruno Martins Indi weer in het centrum geposteerd. “Het wisselt soms, maar het is voor mij geen issue meer. Koeman geeft niet elke keer een reden voor zijn keuzes en dat hoeft ook niet. Iedereen accepteert dat, ook Mathijsen gaat er heel goed mee om.”

Niet alleen bij Feyenoord is de positie van centrale verdediger er één die wisselt. Ook bij het Nederlands Elftal neemt de concurrentie toe, nu ook Rekik en Bruma van PSV zich goed etaleren. “Er zitten nu zes centrale verdedigers bij de voorselectie, maar ik ben met mezelf bezig. Ik zie hen ook niet als concurrentie, maar als teamgenoten. Misschien heeft de bondscoach met sommige jongens wel andere plannen.”

Kuban Krasnodar

Voordat vrijdag de voorselectie bekend wordt gemaakt, moet Feyenoord eerst nog aantreden voor de Europa League. In Rusland werd afgelopen week met 1-0 verloren en dus kunnen de Rotterdammers donderdag flink aan de bak om de groepsfase te bereiken. “Het is een andere uitgangspositie dan waar we op gehoopt hadden, dat is duidelijk. Donderdag staan er veel mensen achter ons. Wij moeten komen, zij kunnen wat meer afwachten.”

Ook Daryl Janmaat verwacht een zware wedstrijd. De rechtsback speelde tegen NAC weer mee, nadat een blessure hem tegen de Russen nog aan de kant hield. “Je maakt het vanaf de tribune altijd anders mee dan als je speelt. Ze oogden sterk en hebben veel kansen gehad. Of de seizoenstart is gered als we ons alsnog kwalificeren? Nee dat denk ik niet, maar het zou wel heel erg lekker zijn.”

Nederlands Elftal

Ruben Schaken denkt daar net iets anders over. “Ik denk dat we donderdag erg veel goed kunnen maken. Het wordt een heksenketel in de Kuip, ik heb er vertrouwen in. En als we winnen dan loop ik de polonaise voorop!” Ook de vleugelspeler blikt vooruit op de naderende WK-kwalificatiewedstrijden met het Nederlands Elftal. Ondanks een matige vorm zit hij toch bij de voorselectie. “Ik ben daar uiteraard erg blij mee, maar ik realiseer me wel dat ik uit een ander vaatje moet tappen. De precisie van mijn voorzetten ontbreekt nog wat, maar ik heb vandaag toch een aantal lekkere acties kunnen maken. Ik hoop dat het genoeg is om er weer bij te zitten.”