Voetbal

Michel Vorm: ‘Ik ben goed genoeg voor FC Barcelona’

14-08-2013 11:31

In de voorbereiding op het WK voetbal in Brazilië – waar ‘we’ voor het gemak alvast vanuit gaan dat ‘we’ dat gaan halen, speelt het Nederlands Elftal vanavond een vriendschappelijke interland tegen angstgegner Portugal. En aangezien Louis van Gaal zijn opstelling al bekend heeft gemaakt, weten we inmiddels dat Michel Vorm aan de aftrap zal verschijnen. ThePostOnline sprak onlangs met de doelman over zijn kansen bij Oranje.

Genoeg om voor te vechten

“De positie onder de lat van Oranje ligt nog open, er is op dit moment een vaste eerste keeper. We willen allemaal graag in de goal staan. Stekelenburg, Vermeer, Krul en ik zitten er al wat langer bij, maar ook Cillessen en misschien Jeroen Zoet sluiten aan. Er is in ieder geval genoeg om voor te vechten.”

Maar wat zijn de verwachtingen van de ex-doelman van FC Utrecht? “Ik ga er niet zonder meer vanuit dat ik erbij zit straks, maar als ik mijn normale niveau haal en elke week speel dan geef ik mezelf wel een grote kans. Ik heb al een EK en een WK meegemaakt, dat kan ook meespelen. Ik denk dat we in de loop van het jaar wel gaan zien wat de groep gaat worden.”

Interesse FC Barcelona

We spraken uitgebreid met Vorm over zijn club Swansea City, waarbij hij ervan uitgaat dat zijn club ook dit jaar weer in het linker rijtje van de  Premier League zal meedraaien. Ook de vermeende interesse van FC Barcelona werd aangestipt. “Er is nooit een club concreet geweest, maar als ik de verhalen mag geloven dan volgt FC Barcelona mij wel.”

“Of ik er goed genoeg voor ben? Ja, ik ben goed genoeg voor FC Barcelona. Zulke clubs gaan niet over één nacht ijs en zullen nooit een speler aantrekken die één goede wedstrijd speelt. Als dat soort clubs je volgen dan denk ik dat je goed genoeg bent.”

Veel toekomst bij Swansea

“Wanneer je het goed doet in de Premier League dan weet je dat clubs je gaan volgen. Maar ik heb aan het begin van het seizoen bijgetekend in Swansea, omdat ik denk dat er heel veel toekomst in deze club zit. Ik hoef dan ook zeker niet weg, maar als er ooit een club als FC Barcelona komt, dan kan ik natuurlijk geen nee zeggen.”