Voetbal

Johnny Rep: ‘Eriksen moet stappen maken, hij is nauwelijks gegroeid’

01-08-2013 13:04

Op vrijdag 2 augustus trappen Ajax en Roda JC in Amsterdam af voor een nieuwe Eredivisieseizoen. ThePostOnline blikt met 18 bekende supporters vooruit. Vandaag aflevering 18 met Johnny Rep, supporter van Ajax

Johnny Rep kent u als oud-speler van onder meer Ajax en het Nederlands Elftal. Hij heeft twee seizoenkaarten en ziet de meeste wedstrijden van Ajax in het stadion. Hij volgt het kritisch. “Als Sigthorsson weer geblesseerd raakt heeft Ajax een gigantische miskoop gedaan.”

Wat verwacht u van uw club dit seizoen?
“Iedereen is heel enthousiast en denkt dat Ajax de vierde titel op rij gaat behalen. Ik geef ze een goede kans, al hangt het er wel vanaf of er nog spelers vertrekken. In de Champions League komt Ajax te kort tegen de échte topclubs, maar er zijn ook een hoop teams waar Ajax niet voor onder hoeft te doen. Als we dezelfde loting hebben als vorig jaar wordt het erg zwaar, maar anders heb ik er wel vertrouwen in dat Ajax ver komt.”

Welke speler van Ajax moeten we dit seizoen zeker in de gaten houden?
“Fischer is echt een groot talent. Die nieuwe jongen waarvan ik z’n naam niet kan uitspreken heb ik nog niet zo vaak zien spelen. Bojan Krkic? Laten we het maar gewoon bij Bojan houden dan. Iedereen heeft het altijd over Christian Eriksen, maar ik heb hem de afgelopen jaren nauwelijks zien groeien, geen grote stappen zien maken. Voor hem is het beter om nog een jaar te blijven.”

Wanneer is het seizoen geslaagd?
“Het kampioenschap is erg belangrijk en daarnaast moet Ajax wat verder in Europa komen dan het afgelopen jaar. Hoe ze toen zijn uitgeschakeld in de Europa League, dat kan natuurlijk niet. Europa is leuk, maar kampioen worden is toch wel belangrijker.”

Wie wordt kampioen?
“Zoals gezegd geef ik Ajax een goede kans, maar Feyenoord is een gevaarlijke outsider. Ze proberen daar heel erg om niet de favorietenrol te krijgen en dat zijn ze natuurlijk ook niet. Maar ze hebben wel veel talent, er kan zomaar iets geks gebeuren.”

En wie degradeert direct?
“De gepromoveerde clubs hebben het standaard lastig, maar een eerste jaar lukt vaak nog wel. Het is een lastige vraag, maar ik denk dat RKC in aanmerking komt.”

Wie wordt de topscorer?
“Als Sigthorsson fit blijft moet hij een eind kunnen komen. En anders wordt het Pellè. Het wordt trouwens wel tijd dat Sigthorsson een heel jaar fit blijft. Als hij weer na een paar maanden afhaakt heeft Ajax een gigantische miskoop gedaan.”

Welke trainer wordt als eerste ontslagen?
“Dat durf ik je niet te vertellen.”

Wie wordt komend seizoen de beste speler van de Eredivisie?
“Siem de Jong is niet de beste van allemaal, maar zeker de nuttigste. Mag dat ook?”

Welke club wint de KNVB Beker?
“Feyenoord wint in de finale van FC Twente.”

Dit was het laatste gedeelte van de 18-delige serie Voorbeschouwing Eredivisie. U kunt de hele serie hier terugvinden en nog eens rustig nalezen.