Voetbal

Rita Verdonk: ‘Wouters verkoopt geen mooie praatjes bij FC Utrecht’

29-07-2013 13:05

Op vrijdag 2 augustus trappen Ajax en Roda JC in Amsterdam af voor een nieuwe Eredivisieseizoen. ThePostOnline blikt met 18 bekende supporters vooruit. Vandaag aflevering 15 met ex-politica Rita Verdonk, supporter van FC Utrecht.

Wie aan Rita Verdonk denkt, zal niet direct de link leggen met voetbal. Toch is de ex-politica groot fan van FC Utrecht. Ze heeft hoge verwachtingen voor het komende seizoen. “FC Utrecht moet gewoon bij de eerste vijf kunnen eindigen. Punt.”

Voordat we het over voetbal gaan hebben: wat doet u tegenwoordig?
“Ik ben momenteel niet meer politiek actief en richt me volledig op mijn ondernemerschap. Maar ik mis het wel eens. Ik vind dat het huidige kabinet veel te weinig een voortrekkersrol vervult om uit de crisis te komen en als ik dat zie dan gaan mijn handen wel jeuken. Of ik ooit nog eens terugkeer in Den Haag? Voorlopig niet, maar zeg nooit nooit.”

Voetbal dan. Wat verwacht u van FC Utrecht dit seizoen?
“Ondanks de grote teleurstelling van de uitschakeling in Europa tegen het Luxemburgse Differdange, heb ik toch hoge verwachtingen van FC Utrecht dit seizoen. Ik ga ervan uit dat Utrecht weer bij de eerste vijf zal eindigen.”

Welke speler van FC Utrecht moeten we dit seizoen zeker in de gaten houden?
“Ik ga hier niet één naam noemen. Er zijn natuurlijk een aantal belangrijke spelers vertrokken en daarvoor zijn jonge spelers aangetrokken. Die moeten in ieder geval flink aan de bak.”

Wanneer is het seizoen geslaagd?
“FC Utrecht moet gewoon bij de eerste vijf kunnen eindigen. Punt. Ook nu er een aantal spelers zijn vertrokken. De club heeft een grote supportersschare die altijd achter de club staat, een goede eigenaar in Frans van Seumeren en een prachtig stadion. Deze club is hard aan de weg aan het timmeren en daar horen flinke ambities bij.”

Hoe volgt u de club?
“Ik zit regelmatig op de tribune, samen met mijn vader en broer. Als ik niet naar het stadion kan gaan dan volg ik de tussenstanden via de radio of internet.”

Wie wordt kampioen?
“Lastig. Ik vind Ajax en Feyenoord de afgelopen jaren het meest consequent. Clubs als FC Twente en AZ hebben zich er de afgelopen jaren bijgevoegd, maar bij die clubs zie je toch nog teveel pieken en dalen. Ik denk dan toch Ajax.”

En wie degradeert direct?
“Ik vind het niet sportief om hier uitspraken over te doen. Bovendien weet ik te weinig van de andere clubs. Iedereen moet er keihard voor werken en ik gun alle Eredivisieclubs dat ze behouden blijven voor de Eredivisie”

Wie wordt de topscorer?
“Ook hier moet ik passen, sorry.”

Welke trainer wordt als eerste ontslagen?
“Jan Wouters in ieder geval niet. Ik ben erg tevreden over hem. Hij heeft goede prestaties neergezet met FC Utrecht en ik houd van zijn no nonsense aanpak. Je ziet veel trainers mooie verhaaltjes verkopen, hij doet dat gelukkig niet.”

Wie wordt komend seizoen de beste speler van de Eredivisie?
“Ik durf het je niet te zeggen.”

Welke club wint de KNVB Beker?
“Ik denk één van de drie traditionele topclubs, Ajax, PSV of Feyenoord. Ik hoop natuurlijk op FC Utrecht, maar ik heb er een hard hoofd in. Laat Utrecht eerst maar eens heel goed van start gaan in de Eredivisie.”