Sport

Brouwer/Meeuwsen naar achtste finale WK Beachvolleybal

05-07-2013 17:31

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben de achtste finales van het WK beachvolleybal gewonnen. Tegen de geroutineerde Reinder Nummerdor en Richard Schuil won het duo met 2-0 in sets: 21-19 21-18. Nummerdor en Schuil werden bij de Olympische Spelen in 2012 nog knap vierde. Alexander Brouwer reageert tegenover ThePostOnline.

 

Nog niet in topvorm

Brouwer laat weten erg blij te zijn met dit resultaat. “We wisten dat zij nog niet in topvorm zijn, maar toch zagen we de vorige wedstrijden al dat ze wel weer richting hun oude niveau kruipen. Normaliter zijn het de ervaren jongens die wanneer het spannend wordt net iets extra’s kunnen brengen aan het einde van een set, maar nu konden wij dat doen.”

Morgenochtend wacht het Poolse duo Doppler/Horst. Brouwer heeft vertrouwen in een goede afloopt. “Vorig seizoen hebben we een aantal keer tegen ze gespeeld en steeds vrij eenvoudig gewonnen. Maar deze jongens worden steeds beter en zijn in bloedvorm. We denken totaal nog niet aan een eventuele kwartfinale, maar spelen morgen punt voor punt en dan gaan we het zien. Hoog, hard en met veel energie, zoals we altijd spelen.”

Hoge ogen bij Olympische Spelen

Punt voor punt en wedstrijd voor wedstrijd spelen is leuk, maar natuurlijk heeft het duo ook een langetermijnvisie. “In 2015 is het WK in Nederland en een jaar daarna de Olympische Spelen in Rio. Daar willen we niet alleen bij zijn, maar ook hoge ogen gooien.”

Als team Brouwer/Meeuwsen morgen de achtste finale wint, verzekert het zich van een plek bij de eerste acht. Dat zou het duo de A-status van het NOC*NSF opleveren. Een extra stimulans.