Zelfs Engelse kranten spreken schande van UEFA-censuur

22-01-2013 21:00

Geld heeft de nare gewoonte om de wereld te corrumperen. Dat is in de voetbalwereld niet anders. Nadat Chelsea in de laatste jaren al eens het kampioenschap had gekocht met behulp van de Russische oligarch Abramovich, was het laatste jaar Manchester City die kampioen werd met behulp van het grote geld. Suikeroom Sjeik Mansour Bin Zayed al-Nahyan zorgde voor het geld, veel geld. In de laatste jaren werd er maar liefst een half miljard euro in de club geïnvesteerd. Dit soort excessen maakt de eerlijke concurrentie in het voetbal onmogelijk. Ik gun de hondstrouwe fans van City hun kampioenschap. Het is echter op een dubieuze en oneerlijke manier tot stand gekomen. 

Frustratie

Sjeiks en andere oligarchen die clubs als een speeltje zien en er veel geld insteken verspreiden zich als een plaag door de voetbalwereld. Zo kende wij in Nederland nog AZ onder Scheringa en nu Vitesse onder Jordania. Deze suikerooms hebben ook veel geïnvesteerd in de clubs maar nog lang niet zo exorbitant veel als in Engeland. Men op de tribune is het moderne voetbal onderhand aardig zat aan het worden. Zo hadden wij op Vak 410 tijdens de thuiswedstrijd tegen Manchester City, die we volgens iedereen wel moesten verliezen, een spandoek die onze frustratie over het moderne voetbal uitte.

Staaltje pure censuur

Hier was de UEFA maffia echter niet van gediend. Het spandoek zou te provocerend en niet gepast zijn. Van een beetje censuur en vooral corruptie zijn de voetbalbobo’s nooit vies. Kent u deze man nog? Voor onze onbehoorlijke boodschap moet Ajax even 10.000 euro aftikken want kritiek op het moderne voetbal is natuurlijk abject en dat moeten we niet willen met zijn alle, aldus de UEFA. In Engeland hebben de kranten ook lucht gekregen van dit staaltje pure censuur door de UEFA en spreken er terecht schande van. Geld regeert de voetbalwereld en de mensen die zich daar tegen verzetten worden de mond gesnoerd. Eigenlijk net zoals in de echte wereld.