Sport

Andruw Jones heeft MLB niet uit hoofd gezet

10-08-2015 19:16

ATLANTA (ANP) – Honkballer Andruw Jones heeft een achttiende seizoen in de Major League nog niet uit zijn hoofd gezet. De befaamde buitenvelder van Curaçao zei dat afgelopen weekeinde toen even terug was bij de Atlanta Braves, waar hij twaalf jaar op de loonlijst stond. Hij was uitgenodigd voor een reünie van de Braves om te vieren dat de club in 1995, een jaar voordat hij er kwam om furore te maken, de World Series won.

In een radio-interview van FOX in Atlanta liet de 38-jarige Jones weten dat hij volgend voorjaar tijdens de 'spring training' nog een keer gaat proberen bij een MLB-club aan de slag te komen. Lukt dat niet, dan beëindigt hij zijn rijke carrière. Jones was in 2013 een van de uitblinkers bij Oranje tijdens de succesvolle World Baseball Classic.

Jones, die tien keer de 'golden glove' kreeg als beste verrevelder, speelde de afgelopen twee jaar in Japan voor Tohoku Rakuten Golden Eagles. Ondanks de vijftig homeruns die hij in die periode sloeg, werd zijn contract niet verlengd.